En gruvlagrad mögelost, en förädlad variant av Blå Kornblomst. Smaken är djup, fyllig med en mjuk härlig krämighet.
Blå Kornblomst
Ekologisk mögelost tillverkad på Gedsted mejeri på Jylland. Härligt krämig med en väl balanserad smak.
Brie
Saint Benoit Fransk pastoriserad brie, härligt krämig med en rund smak.
Brie de Meaux
Andre Collet opast brie. Denna ost görs i Meaux regionen. Fyllig och smakrik med en liten stallig doft.
Tryffelbrie
Brie ost med tryffel, krämig med väl avvägd tryffelsmak.
Blu 61
Magisk blåmögelost från Italien. Den är lagrad i det lokala dessertvinet Rabaso Passito och garnerad med tranbär. Osten är välbalanserad på alla vis.
Brillat Savarin
Denna ost även kallad champangeosten. En färskost med tillsatt grädde med en yta av vitmögel. Mjuk och krämig, smälter i munnen.
Burrata
Typ mozzarella med en krämig mitt. Vi har den bara under sommar halvåret.
Camembert past
Krämig vitmögelost med rund smak.
Camembert opast
Krämig vitmögel med kraftig smak och lite doft av stall.
Chaumes
Fransk past kittost. Smaken är fyllig , krämig och nötig.
Chevre
Fransk getost en av de vanligaste getostarna. Passar till sallad, rödbetor, värma i ugn, gratänger mm
Chevrette
Holländsk getost mild och rund smak. Lagrad ca 1,5-2 månader.
Chevrette
Lagrad Holländsk gjord på getmjölk, en lite hårdare ost med mycket smak och lite sälta.
Epossies
En av Frankrikes stoltheter den kom till redan under 1500-talet av klostermunkar. Den har en kittad yta och lite stallig doft. Smak och doften kommer fram bl a för man tvätt osten med salvia och lokal Marc.
Gogonzola
Italiensk grönmögelost. De finns många olka tillverkare av gorgonzolor. Våran är en dolce cremso vilket innebär att den är krämig och rund i smaken.
La Tur
Italiensk ost gjord på opastoriserad färsk mjölk ko/get/får. Den ligger i en ask med papper runt. Smaken är välbalanserad med krämig konsistens.
Grädd Danablu
Dansk blåmögelost med tillsatt grädde, fyllig smak och hög sälta.
Montagnolo Affine
En blåmögelost som kommer från Bayern i Tyskland. Osten är past och laktosfri. Smaken är rund, lite mildare blåmögel smak och krämig.
Monte Enebro
Spansk getost som är rullad penicillium som ger det speciell utseende.Smaken är kraftig getost smak med nötig ton. Smaken varierar sommar o vinter.
Munster
Fransk kittost från regionerna Alsace/Lorraine finns både past och opast. Smaken och doften är framträdande och krämig.
Queso de Hoja
Krämig och kraftig mögelost från norra Spanien gjord på past komjölk. Under mognas processen täcks den med lönnlöv.
Roquefort
Fransk mögelost gjord på opast fårmjölk. Osten är uppkallad efter staden Roquefort. Den lagras i grottor där väggar är belagda med mögelsvamp. Kraftig med mycket sälta.
Saint Marcellin
Osten kommer från Lyon och är döpt efter byn Staint-Marcellin. Osten är berikad med grädde och kommer i ett krus. Rund smak som utvecklas under mognad.
St Agur
Kanske en av de mest kända mögelostar nu för tiden, med start 1986, kommer från Frankrike är gjord på past komjölk. Osten lagras i källare. Smaken är fyllig och rund, mycket krämig.
Stilton
Engelsk mögelost gjord på past. komjölk uppkallad efter orten Stilton där den salufördes redan på 1700-talet,lagrad i minst 3 mån. Smaken är fyllig och intensiv.
Stilton krus
Se Stilton
Taleggio
Italiensk rödkittsost gjord på past komjölk. Osten lagras 6-10 veckor. Vår ost är mjuk, krämig, fruktig med aningen sälta.
Vacherousse d`Argental
Kittost från Lyon i Frankrike, gjord past komjölk. Smaken är gräddig, mjuk och len