Schweizisk Alpost. Har en borstad yta. Smaken är smörig, fyllig, fruktig med inslag av blommor. osten har anor från medeltiden.
Comté
Fransk opastoriserad alpost som tillverkas i Jura regionen. Frankrikes Gryuyére. Kornas bete ger osten sin söta, nötiga ton. Vår ost är oftast lagrad i 24 månader.
Ghost
Osten tillverkas i östra Schweiz, osten är gjord på färsk råmjölk och görs enligt gamla traditioner. Fyllig smak av torkad frukt, nötter och sälta.
Gruyére
Schweizisk alpost från Kaltbach gjord på komjölk och är grottlagrad, luften i grottan är mineralrik och håller hög luftfuktighet vilket ger den komplexa smaken till osten. passar till det mesta ostbrickan, fonduen matlagning mm
Höost
Ekologisk vällagrad ost från Thise mejeri på Jylland. Fodert innehåller gräs, vitklöver och flera sorters örter under vinter äter de samma foder fast då torkat. Smaken är kraftig pikant med lite syra ,nötighet och örtig.
Fullemåne ost
Osten kommer från Thise mejeri på Jylland och tollverkas endast 12 gånger om året, de dagar de är fullmåne. Ostar lagaras sen 7-8 månader i en kalkgruva och genom lagringen i underjorden utvecklas en yta som liknar månens kratrar och kullar.
Fyrtornet
Ekologisk vällagrad ost. I grunden är det en Vesterhavsost som lagrad i en gruva ventilationsystemet tillför havsluft och därför sina härligt knäckiga smak.
Kaltbach creamy
Halvhård ost med lite tillsatt grädde, vilket gör den så krämig, lagras i sandstens grottor i Kaltbach.
Kaltbach creamy tryffel
Samma ost, fast med tryffel smak som är väl balanserad.
Morbier
En halvhård ost från Jura regionen. Gjord på opast mjölk. Har en rand i mitten av aska och ytan är borstad. Smaken är lite nötig och fruktig.
Primadonna röd
En extralagrad ost från Holland som är gjord på skummjölk. Krispig smak med mycket sälta.
Rotterdamsche
En typ av lagrad Gouda, där korna betar på ängar som tidigare låg under vattenytan, som ger den unika smaken. Osten lagras på träplank. Smak av kola knäck.
Raclette ost
Fransk eller Schweizisk alpost finns både på pastorisead mjölk och opast. Vanligast att använda på ett raclettejärn där man smälter osten och har tillbehör som potatis cornichons , lufttorkad skinka mm.
Tome de Basque
Även kallad Fransk Bondost. En halvhård ost från Baskien gjord på past. mjölk med en borstad kant , smaken är lite syrlig och nötig.
Vesterhavsost
Ekologisk ost från Thise mejeri på Jylland. Osten lagras i ett lager där man gjort specialbyggda ventiliationssystem som tillför havsluft. Vilket ger osten sen härligt kraftiga smak med lite syra och sälta.
Vesterhavsost Gruvlagrad
Samma ost som Vesterhavsost fast lagrad ytterligare 3 mån i gruva.
Wästerbotten
Svensk vällagrad ost från Burträsk. En grynpipig ost med stark aromatisk smak. Lagrad minst 14 månader.